NEW TECHNOLOGY EQUIPMENT FOR COMPREHENSIVE FOOD PROCESSING RAW PLANT ORIGIN

Main Article Content

L. SIVACHENKO
N. KUROCHKIN
M. KIRKOR
R. BONDAREV
T. SIVACHENKO

Abstract

Currently, the development of food industry development direction stimulates production of ingredients, concentrates and additives, flavorings and processing aids, instant products. Domestic food industry has deep experience in the production of these products, but the dynamics of turbulent development in this direction globally requires the creation of new technological equipment that is the aim of the work performed. On the skeleton of the phenomenological evaluation stages of processing raw materials of vegetable origin are encouraged to strengthen technological processing by improving mechanisms to influence the processing medium. This direction is based on adaptive methods of workflow and increase power density equipment. The article presents information about new samples of technological equipment for grinding, classification and mixing plant material, and assesses the prospects for their use and technical recommendations for their use in various process industries.

Article Details

How to Cite
SIVACHENKO, L., KUROCHKIN, N., KIRKOR, M., BONDAREV, R., & SIVACHENKO, T. (2014). NEW TECHNOLOGY EQUIPMENT FOR COMPREHENSIVE FOOD PROCESSING RAW PLANT ORIGIN. Vestnik of Polotsk State University. Part B. Industry. Applied Sciences, (11), 52-58. Retrieved from https://journals.psu.by/industry/article/view/8320
Author Biographies

L. SIVACHENKO, Belarusian-Russian University, Mogilev

д-р техн. наук, проф.

M. KIRKOR, Могилевский государственный университет продовольствия

канд. техн. наук, доц.

References

Бондарев, Р.А. Анализ методов классификации тонкодисперсных порошков / Р.А. Бондарев, И.Н. Никитин, М.А. Киркор // Техника и технология пищевых производств: тез. докл. VIII Междунар. науч. конф. студ. и аспирантов: в 2-х ч., Могилев, 26–27апр., 2012 г. / Мог. гос. ун-т прод.; редкол.: А.В. Акулич [и др.]. – Могилев, 2012. – Ч. 2. – С. 75.

Нечаев, А.П. Технологии пищевых производств / А.П. Нечаев, И.С. Шуб. – М.: Колос С, 2005. – 768 с.

Харкевич, В.Г. Измельчение высушенных хлебобулочных изделий в установках ударного действия с многозвенным рабочим органом: автореф. дис. … канд. тех. наук: 05.18.12 / В.Г. Харкевич; Мог. гос. ун-т прод. – Могилев, 2010. – 23 с.

Сиваченко, Т.Л. Создание волокнисто-стержневых аппаратов для получения наноразмерных композиций / Т.Л. Сиваченко // Научные исследования, наносистемы и ресурсосберегающие технологии в промышленности строительных материалов: в 3-х ч.: сб. тр. междунар. науч.-практ. конф., Белгород, 13–15 апр. 2010 г. / Белгор. гос. техн. ун-т; редкол.: В.С. Лесовик [и др.]. – Белгород, 2010. – Ч. 3. – С. 220–228.

Сиваченко, Л.А. Вибрационные пружинные грохоты / Л.А. Сиваченко, О.В. Голушкова. – Могилев: БРУ, 2006. – 42 с.

Центробежный классификатор для получения тонкодисперсных порошков: МПК (2009) В07В7/083; В01D45/00 / М.А. Киркор, Р.А. Бондарев; заявитель Мог. гос. ун-т. прод. – № а 20121640; заявл. 28.11.2012.

Центробежный классификатор для разделения полидисперсных материалов: пат. 7793 Респ. Беларусь, МПК7 В07 В7/083 / В.А. Шуляк, М.А. Киркор; заявитель Мог. гос. ун-т. прод. – № а 20020944; заявл. 26.11.2002 // Афiцыйны бюл. / Нац. цэнтр iнтэлектуал. уласнасцi. – 2006. – № 1. – С. 58–59.